Era Zdrowia - Terapie naturalne, alternatywne suplementy, oczyszczanie organizmu
Spirulina - Kup zdrowie dla siebie

Wszystkie czasy w strefie UTC

Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: odczuwam stale głód
PostNapisane: Pt lip 30, 2010 7:06 am 

B.dużo wapnia mają figi poza tym są pyszne i słodkie ale przed zjedzeniem należy je namoczyć na parę godzin w wodzie(oczywiście nie z kranu)

Offline Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: Pn wrz 06, 2010 11:31 am 

hmm... no i pozostaje tylko mieć nadzieję, że organizm przyzwyczai się do nowej diety zanim zdążymy porządnie przybrać na wadze :D bo wbrew pozorom te wszystkie polecane przez was: orzechy, pestki, mleka kokosowe czy inne awokada są źródłem miliona składników odżywczych, ale z drugiej strony też miliona kalorii! :D niestety...dlatego z tym też trzeba uważać, wiadomo, że to, że nie jecie przetworzonych wszystkich produktów już sprawia na pewno, że dostarczacie sobie dużo mniej kalorii niż przeciętny zjadacz chleba, ale mimo wszystko uwaga na to co i ile jecie ;) pozdrawiam :)

PostNapisane: Cz paź 21, 2010 9:21 am 

Rodzaj stosowanej diety: Frutarianizm
witajcie! myślę że problem tkwi w ilości i częstotliwości. powinniśmy najadać się do syta, w jednym posiłku zjadać dużo, zjadać pięć posiłków dziennie, na obiad warzywną sałatkę, przynajmniej moja frutariańska dieta taka jest. bywam głodny ale tylko wtedy kiedy chcę odpocząć od jedzenia, to taki tradycyjny dzień postu raz w tygodniu nie koniecznie w piątek, albo kiedy ma się na ten post ochotę. myślę również że to dobrze że odczuwamy głód, to uczucie informuje nas że nasz organizm potrzebuje nasycenia, zalicza się do fundamentalnych instynktów i powinniśmy go cenić, gdy go nadwyrężamy w jedną czy drugą stronę nasze ciało zazwyczaj na tym cierpi. dlatego dieta mono-owocowa z dodatkiem zieleniny jest dobra - nie sposób się przejeść a zawsze się jest nasyconym, głód pojawia się zawsze w odpowiednim momencie. polecam

Wszystkie czasy w strefie UTC