Era Zdrowia - Terapie naturalne, alternatywne suplementy, oczyszczanie organizmu
Spirulina - Kup zdrowie dla siebie

Wszystkie czasy w strefie UTC

Autor Wiadomość
 Tytuł: odczuwam stale głód
PostNapisane: So sie 22, 2009 4:09 pm 

Stale odczuwam głód, co z tym zrobić?

Odpowiedź: na początku zmiany diety często pojawia się uczucie głodu. Najlepiej możesz je przezwyciężyć pijąc koktajle z dodatkiem banana. Zawsze jeśli pojawi się głód lub ochota na coś do przekąszenia, wówczas wpijasz koktajl. Możesz również pić mleko z soi, zmiksowanych ziaren słonecznika lub migda-łów. Możesz również przyrządzać kremy. Tutaj pole do popisu jest olbrzymie. Ważny jest czas! Kiedy tylko czujesz, że coś chcesz przekąsić to od razu przygotuj koktajl! Jeśli jesteś w pracy zajadaj wówczas ziarno słonecznika, nasiona dyni lub migdały. Popijaj wodą! Wspaniały środek na zagłuszenie głodu to pomarańcze.

Offline Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: odczuwam stale głód
PostNapisane: N sie 23, 2009 7:45 am 

Dodatkowo mogę powiedzieć, że jeżeli ktoś odczuwa ochotę na jakieś słodycze, to polecam przyjmować wapń. To naturalny odruch organizmu - brak wapnia- ochota na coś słodkiego.
Polecam wapń bez aspartamu ;)
źródło: http://www.bioter.pl/prasa/niezywi.htm

PostNapisane: N sie 23, 2009 3:37 pm 

:lol: w tabletkach? :lol:

PostNapisane: N sie 23, 2009 7:16 pm 

Tak, może być w tabletkach, w razie odczucia ochoty na coś słodkiego zazwyczaj jesteśmy już najedzeni, więc nie należy się dopychać, ale albo dodać do diety produkty bogate w łatwo przyswajalny wapń (lodowa sałata, papaja, pomarańcze (źródło:http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/Data/SR21/nutrlist/sr21w301.pdf)), albo polecam tabletkę. Oczywiście skład tabletki jest również bardzo ważny.

PostNapisane: So sie 29, 2009 7:45 pm 

osobiscie, choc jestem wita jakies tydzien (raczej sprawdzałam do tej pory czy wytrzymam na tej diecie, i o dziwo wcale nie jest to takie trudne jak wydawało sie na poczatku, choc mam coreczke ktora "wymusza" bym nieraz jej kupila cos jak pierogi z kapusta, bułeczka ze szpinakiem, czy jagodzianka, czy nawet lody...), to objadam sie na zapas, ze strachu ze moge byc glodna niz , ze naprawde jestem glodna...
faktem jest, ze jest teraz lato, ale dzis lało i zmokłam niezle, mając buty szmaciaki mokre, bluzke mokra i wlosy mokre, i raczej zalezało mi sie ogrzac a nie jesc po 13.00...a byłam tylko po szejku na sniadaniu...
moja mała wcale nie skarzy sie, ze nie zrobiłam do tej pory klasycznej zupki, kanapki, itd. wrecz wsuwa z apetytem to co ja jadam (nie chce bym jej robiła na razie)... :mockery:

PostNapisane: Pt sty 15, 2010 11:20 am 

Na uczucie glodu rewelacyjnie dziala wymiana wody w szejkach na mleko migdałowe. Rano przyrzadzam sobie litr szejka, i pol litra pije na 1 sniadanie, a drugie pol na 2 sn. I wogole nie czuje glodu przez dluzszy czas. O dziwo jak zastosuje sama wode w szejku to pol godziny po wypiciu czuje glod. Ja jeszcze dodatkowo dodaje pol avokado i obowiazkowo jeden baban, reszta skkladnikow wg gustu :P .

Tytuł: Re: odczuwam stale głód WAPŃ
PostNapisane: N sty 17, 2010 12:40 pm 

odnosnie wapnia i skad go brac.
kurze jajko to doskonale zrodlo wapnia przyswajalnego!!!
o tym pisze chociazby dr hab michal tombak w swoich ksiazkach, ale i na forach i w czasopismach traktujacych o zdrowiu tez.
wiadomo - jajo najlepsze od wiejskiej kury:)
zbic skorupke w mozdzierzu na proszek.
z jednego jajka dziennie wystarczy.
pozdrawiam

PostNapisane: Wt sty 26, 2010 10:36 pm 

Radosny radoslavie:)

Nie wiem czy ktoś stąd skorzysta ze skorupek:)

Głód może być spowodowany wieloma czynnikami, ale ważne jest jego rozróżnienie:)
Możesz za mało dostarczać składników pokarmowych, kalorii.

PostNapisane: N maja 16, 2010 3:27 pm 

RawSoul napisał(a):
Nie wiem czy ktoś stąd skorzysta ze skorupek:)

Ja korzystam. Jest to bardzo łatwe. Skorupki muszą pochodzić z jajek surowych. Takie jajko przed rozbiciem myję, po rozbiciu usuwam białe wewnętrzne błonki, znowu płuczę aby usunąć resztki białka. Potem skorupki kładę na talerzyk żeby wyschły. Gdy w ten sposób uzbieram skorupki z 3-4 jajek, mielę je w młynku do kawy prawie na puder. Dodaję po trochu do koktajli. Jeśli korzysta się z jajek pochodzących ze sklepu, należy ze skorupek usuwać fragmenty z pieczątkami.

PostNapisane: So lip 03, 2010 9:26 pm 

Moim zdaniem jest tylko jeden sposób żeby nie czuć głodu, nie mieć ochoty na słodycze- dostarczać tyle kalorii ile wynosi dzienne zapotrzebowanie, cudów nie ma :;-}:

Wszystkie czasy w strefie UTC